Ξένια Πολίτη, μιλάει στην Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη, για το «e-ερωμένη του Σέρφερ»

xenia politi

Η Ξένια Πολίτη γεννήθηκε, σπούδασε και εργάζεται στην Αθήνα. Mεταξύ άλλων, αποφοίτησε από το Εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης Άροδο του Άκη Δαβή και παρακολούθησε πολλά σεμινάρια υποκριτικής, φωνητικής, σκηνοθεσίας με τη Ρούλα Πατεράκη, την Άντζελα Μπρούσκου, τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, τον Νίκο Καραθάνο, τον Νίκο Κορνήλιο και πολλούς άλλους. Ερμήνευσε τέσσερις ρόλους στο Αχ μωρό μου αγαπημένο σε κείμενο-σκηνοθεσία του Λεωνίδα Τσίπη, ενώ αργότερα ανέλαβε την ερμηνεία και τη σκηνοθεσία θεατρικών του μονολόγων. Ακολούθησε το Λεόντιος και Λένα του Γκέοργκ Μπύχνερ σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Κουνενιδάκη. Το 2008 συμμετείχε στην ταινία Η μουσική των προσώπων του Νίκου Κορνήλιου. Παρακολούθησε, επίσης, μαθήματα θεατρικής γραφής με τη Χρύσα Σπηλιώτη και τον Ανδρέα Φλουράκη. Το 2010 με το Clothing Project στο Θέατρο επί Κολωνώ, παρουσιάζεται ως συγγραφέας με τη σκηνή Στενός κορσές από το πρώτο της θεατρικό έργο Τέρμα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και Πέπης Μοσχοβάκου ενώ, το 2014, επιλέγεται η σκηνή Μπαλαρίνα στο ταψί από το δεύτερο έργο της Εφιάλτης η ελπίδα, σε σκηνοθεσία Πέπης Μοσχοβάκου.

Διαβάστε Περισσότερα

Δημήτρης Κολιδάκης, μιλάει στην Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη για τα έργα του, «Ο ψίθυρος είναι ένα ατέλειωτο μυστικό...» και «Η λάμψη μιας αλλιώτικης ζωής»

dimitris kolidakis

Ο Δημήτρης Κολιδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα με καταβολές από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Σπούδασε ναυπηγική και διοίκηση επιχειρήσεων. Εργάζεται σε τομείς επικοινωνία, εκπαίδευσης και εν γένει της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού. Εγγεγραμμένος στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι επί σειρά ετών εισηγητής σεμιναρίων συνεργαζόμενος με σημαντικά εκπαιδευτικά κέντρα.

Διαβάστε Περισσότερα

Αλέξης Σταμάτης, μιλάει στην Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη για «Το λευκό δωμάτιο»

alexis stamatis

Ο Αλέξης Σταμάτης μετά από τριάντα τρία βιβλία, πολλές συμμετοχές σε συλλογικά έργα και έχοντας την ευθύνη λογοτεχνικών σειρών, πολυγραφότατος με μια λέξη, έρχεται με το «Το λευκό δωμάτιο» από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Λογοτεχνικό θρίλερ έχει χαρακτηριστεί. Μου προκάλεσε ερωτήματα αυτό του το βιβλίο και του τα κατέθεσα.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανδρέας Πολυκάρπου, μιλάει στη Μάγδα Παπαδημητρίου - Σαμοθράκη

antreas polikarpou

Μια νέα ποιητική του Αντρέα Πολυκάρπου, ποιητή και δημοσιογράφου, από τις εκδόσεις Νίκας. Έχω ξαναδιαβάσει ποίηση του και μου άρεσε πολύ. Τα «Πένθιμα καλοκαίρια» τα ξεχώρισα. Αλλά γιατί είναι πένθιμα τα καλοκαίρια για τον ποιητή; Θα μας τα πει ο ίδιος…

«Έρχεσαι με τη θάλασσα.
Κάθε Αύγουστο επιστρέφεις
από το κιβούρι που σε χώσαμε
τότε που στέρεψε από τα σπλάχνα σου η ζωή
κι αφέθηκες ντυμένη νύφη στα χέρια του Θανάτου.
Φτάνεις γυμνή χωρίς το δέρμα σου.
Αφημένο στα πεύκα μοσχοβολά αγριοδυόσμο και ρίγανη
κι ανάμεσα στις πτυχώσεις του φωλιάζουν γλάροι και γερανοί.»

Διαβάστε Περισσότερα

Μιχάλης Φακίνος, μιλάει στην Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη για το «Πέτρινο 8»

michalis fakinos

Mιχάλης Φακίνος γεννήθηκε στην Aθήνα το 1940. Eργάστηκε ως δημοσιογράφος στα "Nέα". Έχει εκδώσει δέκα μυθιστορήματα, τρεις συλλογές διηγημάτων και έναν τόμο με χρονογραφήματα. Δύο θεατρικά του έργα, "Tο ματ" (1985) και "Περιμένοντας τον Mπέκετ" (2000), παίχτηκαν στο θέατρο "Στοά". Διηγήματά του έγιναν τηλεταινίες και μεταφράστηκαν στα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ολλανδικά.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4