«Πέρασε καιρός», της Εύας Λούμπα, στα Πλατιά της Τήνου

Φέτος το καλοκαίρι στην Τήνο οι εκδόσεις «Βακχικόν» είχαν την τιμητική τους στις βιβλιοπαρουσιάσεις. Αν εξαιρέσουμε φυσικά το 7ο διεθνές λογοτεχνικό Φεστιβάλ, που είχε γνωστούς Έλληνες και ξένους συγγραφείς από διάφορα μέρη του κόσμου και που διοργανώνει εδώ και χρόνια στο νησί ο Ποιητής Ντίνος Σιώτης και το περιοδικό του «Κοινωνία των (δ)εκάτων».

Διαβάστε Περισσότερα

«Γκρο πλάνο», της Ευαγγελίας Μινάρδου-Αδάμου, στην Τήνο

evaggelia minardou adamou tinos

Το βράδυ της 27ης Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Τήνου, έγινε η παρουσίαση του πρωτόλειου βιβλίου της Τηνιακής φιλολόγου και συγγραφέως Ευαγγελίας Μινάρδου-Αδάμου«Γκρο πλάνο», από τις εκδόσεις Βακχικόν. Αν και είχε εκδοθεί το 2020, η πανδημία δεν επέτρεψε, ως γνωστόν, τις βιβλιοπαρουσιάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα «Λαϊκά παραμύθια των Κυκλάδων» ζωντάνεψαν στο «Μουσείο Μαρμαροτεχνίας της Τήνου»

 

paramithia kikladon 3

Παραφράζοντας τη λαϊκή ρήση «στης ακρίβειας τον καιρό»«στου κορονοιού την εποχή», γνώριζα πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι άνυδρο πολιτιστικά στο αγαπημένο μου νησί την Τήνο, αφού ο δήμος αποφάσισε να ακυρώσει το φεστιβάλ που για δεκαοκτώ χρόνια ήταν το σήμα κατατεθέν του και προσέλκυε πολλούς τουρίστες. Μάλλον, από φόβο μην υπάρχουν κρούσματα στο νησί και δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε Περισσότερα

«1940-1941 Ο πόλεμος των Ελλήνων», του Θάνου Βερέμη, στην Κατερίνη

thanos veremis polemos ellinon

Γράφει η Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη

Φωτογραφίες Ανδρέας Κατσάπης-Γαλανός

Σε ένα κατάμεστο βιβλιοπωλείο με πολλούς όρθιους αναγνώστες, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και ιστορικός Θάνος Βερέμης παρουσίασε το νέο του βιβλίο «1940-1941 Ο πόλεμος των Ελλήνων» από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Άλλωστε πάντα ένα ιστορικό βιβλίο συγκεντρώνει πολλούς αναγνώστες που είτε από περιέργεια, είτε έχουν κενά για μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο κατακλύζεται. Το αισιόδοξο ήταν ότι υπήρχαν αρκετοί νέοι άνθρωποι μεταξύ του αναγνωστικού κοινού.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4