Φωτορεπορτάζ της υπογραφής βιβλίου "Αντανακλάσεις" στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ

antanaklaseisbnestor

Ένα πολύ ζεστό απομεσήμερο, το Σάββατο 27 Ιουνίου, στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ για την υπογραφή βιβλίου της ποιητικής συλλογής "Αντανακλάσεις" β' έκδοση!

Πατρίδα ξένη | Παρουσίαση του βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ στην Κατερίνη

 

Το τελευταίο μυθιστόρημα της Μάγδας Παπαδημητρίου – Σαμοθράκη «Πατρίδα ξένη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άπαρσις παρουσιάστηκε στην Κατερίνη, σε μία εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ. 

Για το βιβλίο μίλησε ο φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσης Ζαρώτης. ενώ αποσπάσματα του μυθιστορήματος διάβασαν οι ηθοποιοί του θεάτρου Πήγασος Άννα Γκούντα και Κατερίνα Παρλίτση. 

Οι «Αντανακλάσεις» στο café Ζώγια στη Θεσσαλονίκη

zogia8

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκαν ττα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Αντανακλάσεις» του εικαστικού φωτογράφου Παναγιώτη Φτάρα στο café Ζώγια στη Θεσσαλονίκη.

Η ποιήτρια και συγγραφέας Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη μίλησε για το βιβλίο της και υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της στους φίλους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση διήρκεσε από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

«Πατρίδα ξένη» Παρουσίαση του βιβλίου στην Τήνο

patridajenitinos1

ΜΑΓΔΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, «ΠΑΤΡΙΔΑ ΞΕΝΗ»

Μια αναγνωστική προσέγγιση

Αγαπητοί φίλοι

Με ένα ερώτημα θα ξεκινήσω: Γιατί κάποιος γράφει ένα βιβλίο; Πολλές απαντήσεις έχουν ειπωθεί και γραφτεί. Η Μάγδα, διά στόματος του ήρωά της Ζαχαρία Ναχμία, δίνει εξαρχής το στίγμα της: « Γράφοντας, θα βρω το κλειδί για τη σωτηρία της ψυχής μου», γράφει ο ήρωας της Μάγδας. Και πολλοί από εμάς προσυπογράφουμε.

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Πατρίδα ξένη" στην Αθήνα

athenaapar

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, στις 7 το απόγευμα στο «Art Εδέμ», Αριστοφάνους 13, Ψυρρή πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δέκατου βιβλίου της Μάγδας Παπαδημητρίου - Σαμοθράκη "Πατρίδα ξένη".

Ο Χάρης Μπικηρόπουλος για την ποιητική συλλογή «Αντανακλάσεις»

bikiropoulosant

«Για ποια πατρίδα θα μιλάς τώρα

ένθερμε πατριώτη

αφού μια σπίθα γης

δεν κράτησες για τα παιδιά σου…»

Κυρίες και κύριοι, με αυτούς τους στίχους σας καλωσορίζω στην αποψινή λογοτεχνική εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιάσουμε τη νέα ποιητική συλλογή της Μάγδας Παπαδημητρίου – Σαμοθράκη, με τίτλο «Αντανακλάσεις» η οποία είναι διανθισμένη με τις εικαστικές ριπές της φωτογραφικής μηχανής του Παναγιώτη Φτάρα.

Πατρίδα ξένη | Εκδήλωση υπογραφής βιβλίου στην Κατερίνη

fradelv

Εκδήλωση υπογραφής βιβλίου για το μυθιστόρημα "Πατρίδα ξένη" που κυκλοφορεί απί τις εκδόσεις Άπαρσις στο καφέ Fradel στην Κατερίνη.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες από την παρουσίαση

 

Ο Γιώργος Χανδόλιας για την ποιητική συλλογή «Αντανακλάσεις»

xandoliasana

Η Μάγδα Παπαδημητρίου μιλά για το περιβάλλον, την ανισότητα φύλλων, γενεών, ανθρώπων , χρωμάτων και καταγωγών, τη λεηλασία των αγορών, τον έρωτα, τη φτώχεια , τη σκλαβιά και τον κίνδυνο της εθνικής καταστροφής. Εξουσία, ελευθερία, Τέχνη, δημιουργία