Οι «Αντανακλάσεις» στο café Ζώγια στη Θεσσαλονίκη

zogia8

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκαν ττα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Αντανακλάσεις» του εικαστικού φωτογράφου Παναγιώτη Φτάρα στο café Ζώγια στη Θεσσαλονίκη.

Η ποιήτρια και συγγραφέας Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη μίλησε για το βιβλίο της και υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της στους φίλους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση διήρκεσε από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Χάρης Μπικηρόπουλος για την ποιητική συλλογή «Αντανακλάσεις»

bikiropoulosant

«Για ποια πατρίδα θα μιλάς τώρα

ένθερμε πατριώτη

αφού μια σπίθα γης

δεν κράτησες για τα παιδιά σου…»

Κυρίες και κύριοι, με αυτούς τους στίχους σας καλωσορίζω στην αποψινή λογοτεχνική εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιάσουμε τη νέα ποιητική συλλογή της Μάγδας Παπαδημητρίου – Σαμοθράκη, με τίτλο «Αντανακλάσεις» η οποία είναι διανθισμένη με τις εικαστικές ριπές της φωτογραφικής μηχανής του Παναγιώτη Φτάρα.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γιώργος Χανδόλιας για την ποιητική συλλογή «Αντανακλάσεις»

xandoliasana

Η Μάγδα Παπαδημητρίου μιλά για το περιβάλλον, την ανισότητα φύλλων, γενεών, ανθρώπων , χρωμάτων και καταγωγών, τη λεηλασία των αγορών, τον έρωτα, τη φτώχεια , τη σκλαβιά και τον κίνδυνο της εθνικής καταστροφής. Εξουσία, ελευθερία, Τέχνη, δημιουργία

Διαβάστε Περισσότερα

Η Μάγδα Παπαδημητρίου Σαμοθράκη για την ποιητική συλλογή «Αντανακλάσεις»

papadimitriouanat

Καλησπέρα! Να’ μαστε πάλι εδώ, μετά από δυο χρόνια, μετά από το «Κόκκινο τ’ ουρανού». Ποίηση αυτή τη φορά.

Ευχαριστώ θερμά το θέατρο Μώ, για τη φιλοξενία. Σ’ αυτό το υπέροχο χώρο πολιτισμού. Από κάποιους ψιθύρους έμαθα πώς θα έχουμε ένα πολύ όμορφο και δυνατό θεατρικό χειμώνα. Ευχαριστώ θερμά τον φίλο, ηθοποιό, σκηνοθέτη και διευθυντή του Φεστιβάλ Ολύμπου Γιώργο Χανδόλια που η βοήθεια του, ήταν πολύ σημαντική για μένα σ’ αυτό το ποιητικό ταξίδι. Δύσκολο να επιλέγεις αγαπημένα ποιήματα. Με την απαγγελία του κατάφερα να τα ξεχωρίσω.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι Αντανακλάσεις στο θέατρο Μώ

magda papadimitriou antanaklasis

Στη λιτή και απέριττη, μα επιβλητική σκηνή του θεάτρου Μώ, στην Κατερίνη, το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε στο βιβλιόφιλο κοινό της πόλης, η νέα ποιητική συλλογή της Μάγδας Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη«Αντανακλάσεις», με την εικαστική ματιά του φωτογράφου Παναγιώτη Φτάρα, του οποίου, τέσσερις επιλεγμένες φωτογραφίες του βιβλίου κρεμόταν επιβλητικές στη σκηνή, πίσω από το τραπέζι των ομιλητών, προσθέτοντας μια επιπλέον ποιητική διάσταση στο χώρο.

Διαβάστε Περισσότερα

«Αντανακλάσεις», της Μάγδας Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη, στον «Αντίλαλο» της Τήνου

antanaklasis tinos

Στον φιλόξενο χώρο της σοφίτας του café-βιβλιοπωλείου «Αντίλαλος», στην Τήνο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12ης Αυγούστου, η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Μάγδας Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη«Αντανακλάσεις». Ποιήματα γραμμένα για την ατομική και συλλογική ευθύνη του λαού μας. Εμπνευσμένα από τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Νίκο Καζαντζάκη, αλλά και από τα προσφυγικά ρεύματα προς τη χώρα μας, από τις ανησυχίες της για τις συνέπειες εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στα ελληνικά βουνά και νησιά μας.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2