ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΙΗΤΡΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και μεγάλωσε στη Κατερίνη όπου τελείωσε τις λυκειακές της σπουδές. Εργάστηκε στον ΟΤΕ για 27 χρόνια. Ξεκίνησε να ασχολείται με την συγγραφή μετά από μια επιστολή του δασκάλου της Ποιητή και πρεσβευτή της Ουνέσκο, Γιάννη Κουτσοχέρα από το Παρίσι που της έδωσε τη δύναμη να προχωρήσει. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Πολιτιστική Έκφραση» του Πολιτιστικού κέντρου ΟΤΕ Αττικής. Συνεργάστηκε με πολιτιστικά έντυπα της Αθήνας. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Σαμοθράκη και έχει δυο παιδιά, την Ειρήνη και το Ζαχαρία.

Έχουν δημοσιευτεί άρθρα της σε πολλές έντυπες εφημερίδες του νομού Πιερίας με πολιτιστικά θέματα. Σήμερα αρθρογραφεί στην ηλεκτρονική ενημερωτική ιστοσελίδα e-pieria και είναι ανταποκρίτρια του κοινωνικού δικτύου για βιβλία Bookia στην Πιερία και στην Τήνο. 

Μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποιητών.

Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας. Έχει βραβευτεί από τον Δήμο Κατερίνης και την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία για τη προσφορά της στα Γράμματα 

ΕΡΓΑ

«Χωρίς ταυτότητα» Ποίηση 1988 ιδιωτική συλλογή εξαντλημένο

«Ιριδίσματα» Ποίηση 1990 εκδόσεις Γκοβόστη εξαντλημένο

«Ηώ» 1992 Ποίηση εκδόσεις Γκοβόστη. Σ’ αυτή τη συλλογή υπάρχουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες του  φωτογράφου Σωκράτη Μαθιά.

«Το ταξίδι του Έρωτα από τον Όλυμπο στου Αιγαίου τα κύματα» Ποίηση  2008 από την Εκδοτική Όλυμπος.

«Καθρέφτης ψυχής» από τις εκδόσεις Άνεμος  2011. με φωτογραφίες της συγγραφέως και φωτογράφου Τέσσυς Μπάιλα.

Μεταφράστηκαν ποιήματα της στο ιταλικό πολιτιστικό έντυπο I Paesaggi Dell' Anima των εκδόσεων Edizioni Universum

“Ζωή σε θαλασσοσταλιές” 2014 εκδόσεις Έναστρον

«Στο κόκκινο του ουρανού» 2017 μυθιστόρημα-εκδόσεις Πνοή

«Αντανακλάσεις» Ποιητική συλλογή με την εικαστική ματιά του Παναγιώτη Φτάρα-2009 Αυτοέκδοση, Β’ έκδοση’

Ηλεκτρονικό βιβλίο

“Ο Ασυμβίβαστος: Πάνος Μεϊντάνης-Γέρο-Ανένδοτος” Βιογραφία 2015

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποιητών. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας. Έχει βραβευτεί από τον Δήμο Κατερίνης και την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία για τη προσφορά της στα Γράμματα 

Οι δροσοσταλίδες σκέψεων , τα κομμάτια μιας έντονης ζωής που είχαν την ανάγκη να ενωθούν, τα κιτρινισμένα χαρτιά στο συρτάρι που δεν είδαν το φως του ήλιου ήταν η αιτία για να δημιουργηθεί αυτή η ιστοσελίδα που τώρα διαβάζετε. Έπρεπε να σωθούν πριν τα πάρει ο αέρας και τα σκορπίσει στην χρυσή άμμο μια ερημικής παραλίας του Αρχιπελάγους.

Από το 1978  άρχισα να γράφω. Άλλα σώθηκαν κι άλλα πετάχτηκαν στο καλάθι της αμνησίας. Άρθρα, πέντε ποιητικές συλλογές κι ένα μυθιστόρημα ήταν   το απόσταγμα όλων αυτών των χρόνων. Ξεκίνησα με τη Ποίηση. Τη παρεξηγημένη του Λόγου από τους πολλούς. Τη δυσκολονόητη από άλλους και την αγαπημένη από τρίτους. Με κέρδισε ο Έρωτας, η Πολιτική, ο μητρικός μου τόπος και το αγαπημένο μου νησί, η Τήνος. Γι αυτά έγραψα ! . Όμως τα άρθρα στον έντυπο  και τον ηλεκτρονικό τύπο με έπεισαν ότι πρέπει να ασχοληθώ με το πεζό, να μιλήσω με τους φίλους αναγνώστες πιο πλατιά και να χωρέσω τα ανείπωτα σε μια πιο πλατιά θάλασσα συναισθημάτων. Πώς μπορείς άλλωστε να χωρέσεις την έκρηξη λέξεων και εικόνων σε λιγοστές γραμμές? Ένιωθα ότι ασφυκτιούσα…. Κι έτσι τόλμησα τη πρώτη μου απόπειρα με τη «Ζωή σε Θαλασσοσταλιές». Να χωρέσω ήθελα μέσα του όλη την αγάπη για τη χώρα μου, τον ήλιο, τον πολιτισμό   και τη ζωή μου σε 360 περίπου σελίδες.  Δεν ξέρω αν  τα κατάφερα.! Αυτό θα μου το πείτε εσείς. Δεν ξέρω ακόμη αν και πότε θα ξαναγυρίσω στη Ποίηση. Δεν έχω πάρει διαζύγιο από την αγαπημένη.!

Ξέρω ότι η συγγραφή είναι η τέλεια ψυχοθεραπεία καταθέτοντας βιώματα και μνήμες. Γι αυτό το λόγο αποφάσισα να γράψω τη βιογραφία του θείου μου και πρώην υπουργού Γιώργου Παπαδημητρίου και να το καταθέσω με τη μορφή του ηλεκτρονικού βιβλίου ώστε να γίνει κτήμα όλων των αναγνωστών. Μέσα από τις σελίδες του θα γνωρίσετε την Ελλάδα του Αγώνα, τα χρόνια της Κατοχής, τα Πιστεύω του, τις Παρεμβάσεις του, τα δύσκολα χρόνια της υπουργίας του και προσωπικά μου βιώματα που μπορεί να μην ενδιαφέρουν αλλά είναι συνδεδεμένα άρρηκτα με Εκείνον. Τον Ασυμβίβαστο που ήξερε να χτυπά το χέρι στο τραπέζι και να απαιτεί τα αυτονόητα. Το συμφέρον του Ελληνικού λαού!

Πιστεύω ότι οι συγγραφείς οφείλουν να ζουν μέσα στη καθημερινότητα, να αγωνίζονται μέσα από τα γραφτά τους να δίνουν  μηνύματα ώστε να αφυπνίζουν τον λαό απέναντι στις κοινωνικές αδικίες  και να δίνουν την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα ζούμε όλοι σε μια ιδανική κοινωνία .

Πρέπει οι νεότερες γενιές των Δημιουργών να «χτίσουμε» σε σωστές βάσεις  ένα σύγχρονο πολιτισμό σε όλες τις μορφές της, αξιοποιώντας  το έμψυχο πολιτισμικό δυναμικό της χώρας μας ώστε να αφήσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας χωρίς να στηριζόμαστε στους αρχαίους προγόνους μας.

Και φυσικά τον τελευταίο χρόνο συνεργάζομαι με το Bookia, το κοινωνικό δίκτυο για τα βιβλία που προβάλλει συγγραφείς και προτείνει βιβλία. Επιτέλους οι συγγραφείς της περιφέρειας βρήκαν χώρο να προβάλλουν το πνευματικό τους κόπο. Ένα βήμα που αποδεικνύει ότι και στη περιφέρεια υπάρχουν καλές και άξιες πέννες που αξίζουν τη προσοχή των αναγνωστών. Στέλνω ανταποκρίσεις από το νομό Πιερίας μα κι από το αγαπημένο μου νησί τη Τήνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι ιδιαίτερη τιμή να είμαι συνεργάτιδα τους και δίνω καθημερινά τον αγώνα μου για ότι καλύτερο μπορώ για να ακουστούν αυτές οι φωνές.

Η ζωή είναι αγώνας σε όλα τα επίπεδα. Αλίμονο αν σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα πιστεύω μας….    

Θα χαρώ λοιπόν να μοιραστούμε αυτό το νέο διαδικτυακό βήμα Πολιτισμού. Με αισιοδοξία και χαμόγελα, με γνώση της ιστορίας και του παρελθόντος, μπορούμε να «χτίσουμε» ξανά τη κουλτούρα και τις σταθερές αξίες του λαού με τη συμμετοχή όλων  μας….

Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη