Η Χρυσούλα Λουλοπούλου και «Το Πάσχα του Πέπερ» στην Αστική Σχολή

Το απόγευμα της 11ης Απριλίου η Αστική Σχολή Κατερίνης γέμισε παιδικές φωνές και γέλια… Αλήθεια, τι όμορφο που είναι να βλέπεις μικρά παιδιά με χαμογελαστά πρόσωπα σε μια τέτοια εκδήλωση! Αισιόδοξο και παρήγορο να βλέπεις μικρά παιδιά να σε κοιτούν στο στόμα και να ρουφούν τη κάθε σου λέξη. Αφορμή ήταν η παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της αγαπημένης συντοπίτισσας συγγραφέως Χρυσούλας Λουλοπούλου, «Το Πάσχα του Πέπερ» από τις εκδόσεις Όστρια.

Η εκδήλωση έγινε με την αιγίδα της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας και την έμπρακτη υποστήριξη του νεοσύστατου συλλόγου «Οι κόρες των Πιερίων-Οι Κατερινιώτισσες» που τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. Το παραμύθι παρουσίασαν στα παιδιά η εκπαιδευτικός-Μουσικοπαιδαγωγός και ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού «Καλημέρα Ζωή» Λένα Αποστολίδου, η φιλόλογος, πνευματική ακτιβίστρια και ιδρύτρια του Φιλοσοφικού Καφενείου Κατερίνης Παναγιώτα Παπαδοπούλου, η γεωπόνος/συγγραφέας και ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής «Μουσικό Αερόστατο» στο Ράδιο Ενημέρωση, Δομινίκη Καράντζιου και φυσικά η ίδια η συγγραφέας, που ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η όμορφη γιορτή.

 

Ιδιαίτερα τις κυρίες του συλλόγου που μπόρεσαν και δημιούργησαν σε πολύ λίγο χρόνο τόσες όμορφες κατασκευές. Η Χρύσα Λουλοπούλου, για όσους δεν τη γνωρίζουν, έχει ένα πλούσιο συγγραφικό αξιόλογο έργο. Βιβλία για ενήλικους, ένα θεατρικό «Αντίο μαμά» που παρακολουθήσαμε στο θέατρο ‘ Μώ’ στην Κατερίνη, τον φετινό χειμώνα. Και τρία παιδικά βιβλία, μαζί με το «Πάσχα του Πέπερ». Οι λιλιπούτειοι αναγνώστες που τα καταφέρνουν με το διαδίκτυο, μπορούν να ακούσουν τα παραμύθια της συγγραφέως στο you tube. ”Η πριγκίπισσα που δεν έτρωγε μελιτζάνες» και «Το δέντρο της αληθινής ευχής». Και τα δυο εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Σαΐτα. Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος του συλλόγου Όλγα Παπαθανασίου, η οποία μίλησε για τους σκοπούς ίδρυσής του, όπως η συμμετοχή στη πνευματική, πολιτιστική, κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη των μελών, η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στα μέλη του, η οργάνωση ομιλιών και διαλέξεων κ.ά.

 

Ακολούθησε δραματοποιημένη η ανάγνωση του παραμυθιού, η Λένα Αποστολίδου έπαιξε κουκλοθέατρο και τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν με όμορφα χρώματα τα δικά τους μηνύματα από ό,τι εισέπραξαν από το πολύ όμορφο βιβλίο. Με ωραία χρώματα και με ένα όμορφο μήνυμα. Όπως είπε η συγγραφέας, το βιβλίο είναι γραμμένο για παιδιά προ-προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Δεν χρειάζεται να πάνε στο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο για να πάρουν αυτά τα μηνύματα. Τότε έχουν ήδη διαμορφωθεί οι χαρακτήρες…. Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Ο Μάρκος μέσα στη γκρίζα πολυκατοικία της μεγάλης πόλης δεν ήταν ευτυχισμένος.

 

Ήθελε να βρίσκεται σε ένα λιβάδι, να κυλιέται στο χορτάρι, να τρέχει ανάμεσα στα στάχυα, να παίζει κυνηγητό με το μπαμπά του στο δάσος, να ξαπλώνει κάτω από τη σκιά των δέντρων και ν’ ακούει τα αηδόνια…..» Όπως ήθελε να είναι ο Μάρκος στην εξοχή, έτσι ήθελε να είναι και το κουνελάκι του ο Πέπερ. Το μήνυμα; Δεν κρατούμε τα ζώα φυλακισμένα στο διαμέρισμα. Τα αφήνουμε ελεύθερα γιατί έτσι είναι μόνο ευτυχισμένα…..

Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα e-pieria.gr